Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (CPR)
ON LINE CATALOG ΝΕΑ ΓΙΑ TON ΧΑΛΚΟ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (CPR)
 
Κανονισμός Δομικών Προϊόντων (CPR) Ενημέρωση.

Ο κανονισμός Δομικών προϊόντων (CPR) για τα καλώδια έρχεται. Αυτό θα είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για τα σταθερά καλώδια εγκατάστασεων που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευαστική αγορά. Θα εισαγάγει ένα σήμα CE ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών στην ΕΕ, όπου το πεδίο εφαρμογής της θα είναι σημαντικά καλύτερο από το ήδη υπάρχον σήμα CE σύμφωνα με την οδηγία για τα LV(καλώδια χαμηλής τάσης).

Η Ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής (DOA) του νέου CPR είναι 1 Ιουλίου 2016. Μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν ήταν απαραίτητο για τα καλώδια το σήμα CE, σύμφωνα με την προηγούμενη CPR. Η περίοδος συνύπαρξης είναι 1 έτος, έτσι ώστε η μετάβαση να έχει ολοκληρωθεί εως την 1η Ιουλίου 2017. Από την 1η Ιουλίου 2017 θα είναι υποχρεωτική η εφαρμόγη της οδηγίας για τις απαιτήσεις του CPR.

Η οδηγία για τα καλώδια θα καλύψει δύο βασικούς τομείς:

1. Αντίδραση στη φωτιά *

Η ΕΚ Ημερομηνία εφαρμογής θα είναι 1 Ιουλίου του 2016 για αυτό το κομμάτι της οδηγίας. Το προϊόν πρότυπο EN50575: 2014 που καλύπτει αυτό, δόθηκε στην δημοσιότητα στα τέλη του 2014.

2. Αντοχή στη φωτιά

Το πρότυπο αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου, πυράντοχα καλώδια θα πρέπει να εξαιρεθούν από το CPR έως ότου δημοσιεύθει.

Από την 1 Ιούλη 2017, για όλα τα σταθερά καλώδια εγκαταστάσεων που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ για την κατασκευαστική αγορά, θα απαιτείται από τον κατασκευαστή να έχει προετοιμάσει και να έχει για την διάθεσή τους μια δήλωση απόδοσης (DOP) όπου θα δηλώνονται τα επίπεδα Euroclass απόδοσης. Θα πρέπει να έχει εγκριθεί από εξουσιοδοτημένο κοινοποιημένο οργανισμό αυτό το επίπεδο απόδοσης. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε ακόμη τους πιστοποιμένους οργανισμούς για τον έλεγχο των καλωδίων να κοινοποιηθούν. Μόλις έχει στην κατοχή του τη δήλωση DOP ο κατασκευαστής τότε θα είναι σε θέση να, και πρέπει, να προσθέσει ένα σήμα CE στη συσκευασία, η οποία και θα περιέχει περισσότερες πληροφορίες για το καλώδιο και επίσης θα αναγράφει ότι το "CE" είναι σύμφωνο με την ισχύουσα οδηγία LV(καλωδία χαμηλής τάσης). Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν νομοθετεί ότι το επίπεδο Euroclass πρέπει να δηλώνεται και δεν ισχύει για την επικράτεια του.

Νομική απαίτηση

Θα γίνει νομική απαίτηση, από την 1η Ιουλίου 2017, ότι τα καλώδια του προορίζονται για μόνιμη εγκατάσταση όσον αφορά την αγορά των κατασκευών και που διατίθενται στην αγορά θα πρέπει να φέρουν μια δήλωση DOP και κατάλληλη σήμανση CE όπως αναφέρεται λεπτομερώς στο EN50575. Αυτό θα ισχύει και για τα προϊόντα που κατασκευάζονται εκτός της ΕΕ. Ωστόσο, κατά την εισαγωγή των καλωδίων από το εξωτερικό της ΕΕ, ο διανομέας για την διάθεσή τους στην αγορά θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του κατασκευαστή για τη δοκιμή, DOP και CE.



* Αυτό αναφέρεται σε καλώδια όλων των τύπων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή έργων με τις απαιτήσεις για την αντίδρασή τους στη φωτιά - που σημαίνει φλόγα / εξάπλωσης / πολλαπλασιασμού, την εξέλιξη του καπνού και των όξινων / διαβρωτικά αέρια, και περιορισμό φλεγόμενων σταγονιδίων.
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
Banner Δεξί 2 [200xX]
Banner Δεξί 1 [200xX]
Banner Δεξί 5